Ozimnica

Smo na vrhuncu vrtičkarske sezone. zelenjave je polno; paprika, paradižnik, bučke, kumare, stročji fižol, dišavnice, krompir...vsega je polno. Zelenjavo shranjujemo različno:

-Paradižnik, papriko, bučke porabimo sproti ali pa iz njih skuhamo različne omake, ki jim dodamo različne dišavnice po našem okusu.

Ajvar
Vložena paprika
paprikin namaz


-Zamrznemo lahko več različne zelenjave, na razlilčne načine.
-zamrzovanje v vrečkah; stročji fižol, blitva,


-kisanje;repa, zelje
-sušimo ali dehidriramo zelenjavo; vegeta


Nekatero zelenjavo shranimo na hladno v klet, kjer je tema in visoka vlaga. Taka zelenjava je krompir, repa,

 Sezonsko sadje skuhamo v odlične domaše marmelade, nekaj sadja uporabimo tudi za kompot.






 Zelišča sušimo na zraku in celo zimo pijemo domače čaje.


Mogoče vas zanima tudi:


Komentarji