Rolada z rabarbarino marmelado |
POTREBUJEMO:
-2 kg rabarbarinih pecljev, brez listov
-2 kg sladkorja
1 neškropleno limono
-4 jabolka (tudi želin)
-manjše steklene kozarce z navojem in pokrove
Priprava:
Rabarbaro najprej poberemo in odstranimo liste. Liste vržemo na kompost ali naredimo gnojilo.
Obvezno odstranimo listje |
Rabarbaro operemo in olupimo. Narežemo jo na 1,5 cm velike kose.
V posodo izmenično nalagamo plast narezane rabarbare in plast sladkorja. Pustimo stati 12 ur.
Čez 12 ur |
Kuhamo 30 minut |
Lahko dodamo tudi jabolka |
Dodamo limono, da se marmelada hitreje zgostila. Lahko dodamo tudi pektin, ki ga naredimo iz jabolk. font-size: large;">Jabolkom odstranimo pečke in jih skupaj z olupki kuhamo v majhni količini vode. Kuhano precedimo in dodamo v posodo k marmeladi.
Gostoto preverimo na krožniku, ohlajenem v zamrzovalniku. Na krožnik dajte žličko marmelade, in ko greste s prstom skozi marmelado, se vmes naredi prazen prostor.
Marmelado vlijemo v prej ogrete in sterilizirane kozarce. Zaprte ohladimo in shranimo v hladnem in temnem prostoru.
Rabarbarina marmelada je odlična v roladi
Mogoče vas zanima tudi:
-Vse o rabarbari
-Priprava kozarcev za vlaganje
-Rabarbarina pita