Priprava kozarcev za vlaganje

Vlaganje sadja in zelenjave ni tako preprosto, kot se sliši, saj zahteva velik del predpriprave;
  1.  nabava ali nabiranje sestavin,
  2. priprava kozarcev za vlaganje,
  3. plan dela in izračuni
Tokrat bom pisala o pripravi kozarcev za vlaganje. Tudi ta faza priprave je zelo pomembna; in sicer na prvem mestu je čistoča in higiena.
 
Kuhinja, oziroma prostor, v katerem vlagamo, naj bo čist.

Tudi kupljene kozarce umijemo
Kljub temu, da sproti umivamo kozarce za vlaganje, jih vseeno najprej klasično operemo z detergentom, nato jih za nekaj minut potopimo v vrelo vodo in jih tako dezinfekticiramo. Lahko jih segrejemo tudi v pečici.

Tudi kupljene kozarce umijemo.

Čiste kozarce položimo na prtičke, da odvečna voda odteče. Kozarci so pripravljeni na vlaganje.

Tudi pokrovi so zelo pomembni. Vsako leto je najboljše uporabiti nove, nepoškodovane pokrove. Nekaterim uspe vlaganje tudi z rabljenimi pokrovi. Poznamo več dimenzij pokrovov.
Različne dimentije in barve