Plodovi poletja

Poletje je najboljši čas v letu, saj nas razveseljuje s plodovi: paradižnik, paprika, bučke, kumare...vse cveti in dehti. 

Zelo lepo...
Včasih nas preseneti toča in nam stolče vrt. Ne smemo obupati ampak rastlinam odstranimo poškodovane dele rastlin, jih obilno zalijemo z algami in pognojimo. Rasle bodo naprej, vsaj večina. Tudi krompirjeva plesen je v porastu. Zato rastlin škropimo s žajblevo mešanico. S tem preprečimo nadaljevanje širjenja plesni, poškodovane plodovein liste pa odstranimo. Poleti tudi večkrat zalivamo. 

Plodove pobiramo iz vrta, jih vlagamo, zamrzujemo in sušimo. Ni boljšega kot sveža solata iz domačega vrta ali pa slastna, osvežujoča juhica z svežimi zelišči.

Paradižnik je v vsem svojem zagonu in zori, pa tudi cveti. Nekaj ga bo, za mezgo in omako. Tudi redno jemo paradižnikovo solato. Paradižnik je potrebno poleti zalivati, vendar ne škropimo ga po listih, da se izognemo plesni. 
Češnjev paradižnik
Jajčevec sem iz posode prasadila na prosto in se je kar okrepil. rastejo lepi plodovi. Prejšnje sem odtrgala in jih porabila za vegeto.


Paprika je zalita vsaki drugi dan in tudi lepo cveti in dela plodove. Zadnjo rundo sem vso porabila za vegeto. Imam samo zeleno, in so kar lepi grmički. kakega bom ohranila, saj je paprika večletna rastlina še posebaj v Mehiki.
Por je letos zelo dobro obrodil, vendar še ni končano...