Špinača iz kopriv

Potrebujete:
-sveže, mlade koprive/špinače 200 g ali več
- maslo ali olje
- 2 žlici moke
- 1 liter mleka
- česen
-1/2 male žličke mlete paprike
- poper
- sol

Najprej blanširamo mlade koprive/liste špinače jih po 3 min vzamemo iz kropa in odcedimo.  Medtem v višjo ponev raztopimo in segrejemo maslo. Stremo dve čebulico česna in ga prepražimo, da zadiši. Dodamo 2 žlici moke in jo pražimo, da zarumeni. Dodamo pol male žličke mlete paprike, poper po želji in prelijemo najprej s 1/2 litra mleka. Cel čas mešamo in kuhamo na majhnem ognju.  Po potrebi dolijemo preostalo mleko, da dobimo ne pregosti in gladko maso.
Precejšne in blanširane koprive z nožem na drobno nasekljamo. Dodamo masi. Premešamo. Po potrebi solimo in n koncu dodamo še kislo smetano.
Serviramo s pire krompirjem in kuhano govedino.



Komentarji