Pustni krofi

<><><><><><><><><>
POTREBUJEMO:
  • 1 kg moke (pol ostre, pol mehke 
  • ali namensko moko za krofe)
  • 4 žlice sladkorja
  • sol
  • 8 rumenjakov
  • 5 dl mleka
  • 0,05 dl ruma
  • 10 dag masla
  • 2 kocki kvasa (8,4 dag)
  • lupina ene limone
  • sok ene pomaranče
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor



<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Vse sestavine zamesimo v gladko testo, da gre testo od roke in se delajo mehurji, nato testo damo vzhajat, približno 20 minut.
Testo razvaljamo, izrežemo kroglice.

Vsak drugi krogec nafilamo z marmelado in prek položimo drugega. Kroglice spet vzhajamo približno 20 minut na toplem. 
Nato jih cvremo.
Olje more biti dovolj segreto, a ne prevroče! Krofe zvrnemo v vroče olje, pokrijemo, po treh do štirih minutah odkrijemo, obrnemo in še do konca ocvremo.