Vrt v mesecu februarju

Vrt bi naj februarja pri nas pokrivala snežna odeja. Vreme je nepredvidljivo in vrtičkarji smo že nestrpni. Sonce je obsijalo gredice in kaj kmalu je tudi speča zelenjava oživela. Po jutranji zmrzali se kaže pomlad. Endivija in radič sta že oživela in pridno rasteta. Tudi črna redkev je ostala čez zimo. Motovilec je nepogrešljiv jeseni in spomladi na vsakem vrtu. Z njim napolnimo prazne prostore na naših gredicah. 
 


Česen, ki smo ga sadili lani jeseni, je končno pokukal na plano. Blitva, endivija in radič je ozelenel, tudi trava je že zelena. Narava se počasi prebuja. 


Babica je govorila, da se česen sadi eno leto v jesen spet naslednje leto ga sadimo spomladi. Tako ohranimo česen več let, mišljeno za seme. Babice je vredno poslušati. 

Črna redkev je prezimila zimo odlično. Celo zimo nas je zalagala s svežino, saj smo jo uporabili kot solato in tudi sirup iz črne redkve smo naredili in ga pili. Zelo priporočam


Tudi koper ali sladki janež je pokukal iz zemlje. Koper je trajnica, vsaj pri meni, razmnožuje pa se s semeni, ki jih uporabljamo tudi za zelo znano pecivo; Janeževe upognjence.


Komentarji