Šamrole





POTREBUJEMO:
  • tehtnica
  • žlica
  • posoda za mešanje
  • kozica
  • električni mešalec
  • modelčki za šamrole
  • vrečka za brizganje
  • nastavek za brizganje
  • pekač od pečice
  • peki papir
  • nož
  • čopič
Postopek priprave:








SESTAVINE ZA ŠAMROLE
  • 2 paketa listnatega testa
  • 4 beljaki
  • 100 g + 200 g kristalnega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici limoninega soka
  • ščep soli
  • Za posip: sladkor v prahu

nekateri šamrole napolnijo s smatano
Modelčke za šamrole ovijemo s trakovi listnatega testa in jih polagamo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  • Beljake stepemo s ščepom soli in ko se je sneg že lepo strdil, postopoma dodam 100 g sladkorja in vaniljev sladkor. Na koncu primešamo se 2 žlici soka limone.. Rolice premažemo z vodo in jih pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj klasične peke, cca. 20 minut, da postanejo rahlo zlate barve oz. odvisno od pečice. Ko je sirup kuhan do niti, ga s tankim curkom, še vročega prilivamo k beljakom, ki jih nenehno mešamo. Mešamo še kakšnih 8 minut, da beljaki postanejo trdi. Pripravimo dresirno vrečko in nastavek za brizganje beljakove kreme. Vrečo napolnimo z delom kreme in ohlajene rolice napolnimo/nabrizgamo s sprednje in z zadnje strani.