Rafaelo kroglice





Potrebujete:
  • 200 g kokosa
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • 1 dl sladke smetane




  • 100 g olupljenih mandljev


  • V večjo posodo stresemo kokos, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, 3 jedilne žlice Lino lade (fino je, če jo nekaj časa pustite na sobni temperaturi, da se zmehča), 1 jedilno žlico kisle smetnae in vse skupaj prelijete s sladko smetano.
    Sestavine dobro pregnetemo s čistimi rokami. Maso postavimo v hladilnik za 2-3 ure, da se strdi.
    Sedaj lahko oblikujemo kroglice. Jaz sem v sredino vsake kroglice potisnila olupljen mandelj, kroglico pa povaljala v kokosu. Položila sem jih v papirčke za mignone ter hranila v hladilniku, dokler jih nisem postregla gostom.