Imam sveže višnje. Super sočne in temno rdeče barve
Višnjevo pecivo |
BISKVIT:
-5 jajc
-sladkor (kot je teža 5 celih jajc)
-moka (kot je teža 4 celih jajc)
-12 dag margarine
-1/2 pecilnega praška
-razkoščičene višnje (sveže ali iz 1 kompota)
-2 vanilijeva pudinga
-6 dl mleka
-sladkor po okusu za puding
-2 žlici masla
PRELIV IZ KOMPOTA:
-2,5 dl višnjevega soka (od kompota)
-sladkor po okusu
POSTOPEK PRIPRAVE:
Jajca stehtamo. Iz beljakov napravimo sneg in mu dodamo 1/2 sladkorja. Maščobo stepemo z ostalim sladkorjem in dodamo rumenjake ter penasto stepemo. Sneg rahlo umešamo k rumenjakovi zmesi in rahlo primešamo še moko s pecilnim praškom. Maso razgrnemo v srednje velik pekač z višjimi stranicami in nanjo potresemo še višnje. Pečemo približno pol ure pri 190°. še vroče prelijemo z mlekom.
Puding s sladkorjem skuhamo v mleku. Odstavimo, premešamo, masa mora biti gladka. Dodamo maslo in spet zmešamo v enotno zmes. Razgrnemo po biskvitu.
Na ohlajen biskvit polijemo še preliv, ki ga skuhamo v višnjevem soku.