JUNIJ 2016: Priprave na ozimnico

Končno smo dočakali vroče poletje, visoke temperature. Je bil že čas. V teh vročih dneh zori sadje, na vrtu imamo veliko dobrot. Zaradi klavrne pomladi in snega v času cvetenja smo letos ostali brez češenj, zato sem se začela komaj danes pripravljati na ozimnico. Potrebno je nabaviti sladkor, citronsko kislino, kis, začimbe za vlaganje,pokrove na navoj, umiti steklene kozarce...
 
Dobra predpriprava, še boljša priprava
 
Ko smo pripravljeni, čakamo, da sadje dozori in ga vlagamo, kuhamo marmelade, likerje,...
Od zelenjave vlagamo kumare, papriko, različne mešane solate, rdečo peso,...
Zelenjavo in sadje pa lahko tudi zamrznemo. Več lahko preberete TUKAJ
 
Lani je bila dobra letina:
 
vložena zelenjava 2015
Vloženo sadje 2015
Veliko stvari lahko naredimo doma, sestavine si pridelamo na vrtu, pozimi pa iz shrambe vzamemo odlične domače vloženo sadje in zelenjavo, sladke marmelade, in tako so nam vitamini na razpolago celo leto.
 
 
Odlična breskova marmelada 2015
 
 
Mogoče vas zanima tudi: