Sestavine:
Za testo:
- 250 g moke
- 150 g masla (ohlajenega)
- 1 jajce
- 80 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 kanček ruma
Za vrhnji sloj:
- 1 kg rabarbare
- cimet in sladkor (za posipanje)
- 3-4 jajčne beljake
- 50-80 g sladkorja v prahu
Priprava:
Za rabarbarino pito najprej zmešamo moko, na tanko narezano hladno maslo, jajce, sladkor, kanček ruma in ščepec soli ter na hitro zgnetemo v testo. Testo oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik.
Testo razvaljamo na velikost modela za peko in z njim obložimo model (lahko je tudi okrogel), tako da je rob testa nekoliko dvignjen. Po potrebi pritisnemo testo s členki prstov ob model. V segreti pečici pečemo pri ca. 180 °C 6-8 minut.
Jajčni beljak stepemo skupaj s sladkorjem v prahu v sneg, ga nanesemo na pito in po želji potegnemo z vilico valovite vzorce. Pri visoki temperaturi (funkcija za gretje zgoraj) pustimo, da beljak malo porjavi.
Rabarbarino pito vzamemo iz modela, jo nekoliko ohladimo in razdelimo na porcije.
Mogoče vas zanima tudi: