Metin in melisin sirup

POTREBUJEMO:
2 kg sladkorja (lahko tudi manj)poprove mete in limonine melise s stebli vred<>2 limoni (ni pa nujno, ker imamo citronko)

<>POSTOPEK PRIPRAVE:
>Najprej segrejemo vodo in dodamo sladkor. Segrevamo tako dolgo, da se ves sladkor raztopi, dodamo citronsko kislino,( okrog 70 g). Ko se sladkor raztopi, tekočino pustimo, da se ohladi nekje na 24 stopinj Celzija. Metine in melisine liste in stebla nasesekljamo z nožem, nato pa čez prelijemo sladkano tekočino in pustimo stati 24 ur v temnem prostoru, večkrat premešamo. Naslednji dan lonec pristavimo na štedilnik in segrejemo do vretja. Tekočino precedimo in takoj nalijemo v vroče steklenice in jih zapremo. Shranjujemo v temnem in hladnem prostoru. Lahko naredimo sok le iz metinih listov ali samo iz melisinih listov. Druge sestavine ostanejo enake. Sladkamo lahko po svojem okusu.< GROZDNI SOK