Hiše na drevesu in hiške na dvorišču

Hiška je zlita z okolico
 
Če imamo veliko denarja, imamo lahko tudi razkošno kočo na drevesu. Poznamo različne oblike in velikosti, meni so najbolj všeč bolj preproste, zlite z okolico. Nekateri domači mojstri sami postavijo otrokom hiško, na izbiro pa imamo tudi podjetja, ki se ukvarjajo prav s postavitvami hišk.
 
Spomnim se dogodivščin iz mladosti, ko smo si kar sami gradili take in drugačne hiške v gozdu. Bili smo že pravi mojstri. Domiselne hiške, ki jih opazim na sprehodih, me kar popeljejo v preteklost...
 
Če razmišljate o čem takem, najprej razmislite, če se vam sploh tak finančni zalogaj splača, ker  kaj nam bo hiška, če se otroci raje igrajo pri sosedu. Pomislimo, če jo imamo samo zato, ker jo je postavil sosed ali zaradi naših malčkov.
 
 HIŠKA NA DREVESU
 
Za to potrebujemo najprej drevo, na katerem bo ta hiška stala. Les moramo zaščititi z premazi in laki. Pomembno je, da vsa dela opravimo kvalitetno. V lesenih hiškah je vedno blagodejna klima, les diha.


HIŠKA NA DVORIŠČU
Hiško za otroke naredimo na dvorišču. Na eni strani naredimo lestev za vzpenjanje v hiško., na drugi strani pa naredimo tobogan.  Načrt si lahko naredimo kar sami ali pa nam ga izrišejo strokovnjaki. Pri gradnji pazimo, da je hiška varna. Les pobarvamo z zaščitnimi sredstvi, da les ne propade.
(VIR: internet)
 
 
Večkrat se potepam po gozdu. Najrajši splezam na lovsko opazovalnico, ki jim pravim že kar hiške. Lep razgled, mir, varnost. Poleti bi se dalo tudi prespati na lovski opazovalnici. Res super kotički.
 
preprosta opazovalnica
 
Lovska opazovalnica