Janeževi upognjenci

Janeževi upognjenci iz pirine mok

POTREBUJEMO:
- 4 (domača) jajca
- toliko (pirine) moke,   kolikor tehtajo 3 jajca
- toliko (rjavega) sladkorja, kolikor tehtajo 4 jajca
-janeževa semena
- rum
- 2 žlici vode

PRIPRAVA:
Zavihamo jih tako, da še vroče položimo v kozarce
Sladkor penasto umešamo s 4 celimi jajci. Ob rahlem mešanju postopoma dodamo moko. Mešamo in dodamo še vodo in rum. Spet mešamo. 
Pustimo stati na sobni temperaturi 15 minut, da moka nabrekne.





Pečico segrejemo na 180-200 stopinj Celzija (odvisno od pečice). 

Pekač obložimo s peki papirjem, nato nanj s kavno žličko nanesemo maso v precejšnjem razmaku ter vsak kupček mase posujemo z janežem.
Pečeno je hitro! 

Še vroče upognemo na valjastem predmetu ustrezne debeline (npr. tanjša steklenica ali jih nadevamo v kupico).