Janeževi upognjenci iz pirine mok |
POTREBUJEMO:
- 4 (domača) jajca
- toliko (pirine) moke, kolikor tehtajo 3 jajca
- toliko (rjavega) sladkorja, kolikor tehtajo 4 jajca
Pečico segrejemo na 180-200 stopinj Celzija (odvisno od pečice).
Pekač obložimo s peki papirjem, nato nanj s kavno žličko nanesemo maso v precejšnjem razmaku ter vsak kupček mase posujemo z janežem.
Pečeno je hitro!
Še vroče upognemo na valjastem predmetu ustrezne debeline (npr. tanjša steklenica ali jih nadevamo v kupico).
Pekač obložimo s peki papirjem, nato nanj s kavno žličko nanesemo maso v precejšnjem razmaku ter vsak kupček mase posujemo z janežem.
Pečeno je hitro!
Še vroče upognemo na valjastem predmetu ustrezne debeline (npr. tanjša steklenica ali jih nadevamo v kupico).