Končno so zrele sladke češnje,ki pa zaradi kislega vremena niso tako sladke. Za okusno pito pa bojo. Najprej izkoščičimo češnje.
Ko izkoščičimo 500 g češenj, je čas da zamesimo testo.
Potrebujemo:
500 g moke
300 g masla
200 g sladkorja
Pecilni prašek
1 jajce
Limonino lupino
Cimet
Ščepec soli
Vse skupaj premešamo, da dobimo kompaktno zmes. Za eno uro jo postavimo v hladulnik.
Medtem pripravimo še
nadev.
Potrebujemo:
Češnje
Sladkor po okusu
250 g skute
Vanili sladkor
Sneg enega jajca
Testo razdelimo na dva dela. En del razvaljamo na velikost pekača, kjer bomo pekli pito. Pripravimo in dodamo slasten nadev, ki smo mu na koncu primešali še sneg beljakov. Zmešamo ročno in enakomerno nanesemo na testo. Po vrhu razporedimo trakove ali svaljke testa preostale polovice. Pečemo na 200 stopinj Celzija kakih 15-20 minut. Ohlajeno postrežemo
Ko je lepo zapečena jo vzamemo iz pečice in jo ohladimo. Potresemo jo s sladkorjem v prahu. Ponudimo jo ohlajeno.