Češnjeva pita


Končno  so zrele sladke češnje,ki pa zaradi kislega vremena niso tako sladke. Za okusno pito pa bojo. Najprej izkoščičimo češnje.


Ko izkoščičimo 500 g češenj, je čas da zamesimo testo.

 Potrebujemo:
500 g moke 300 g masla 200 g sladkorja Pecilni prašek 1 jajce Limonino lupino Cimet Ščepec soli Vse skupaj premešamo, da dobimo kompaktno zmes. Za eno uro jo postavimo v hladulnik.

 Medtem pripravimo še nadev.

 Potrebujemo: Češnje Sladkor po okusu 250 g skute Vanili sladkor Sneg enega jajca


Testo razdelimo na dva dela. En del razvaljamo na velikost pekača, kjer bomo pekli pito. Pripravimo in dodamo slasten nadev, ki smo mu na koncu primešali še sneg beljakov. Zmešamo ročno in enakomerno nanesemo na testo. Po vrhu razporedimo trakove ali svaljke testa preostale polovice. Pečemo na 200 stopinj Celzija kakih 15-20 minut. Ohlajeno postrežemo








Ko je lepo zapečena jo vzamemo iz pečice in jo ohladimo. Potresemo jo s sladkorjem v prahu. Ponudimo jo ohlajeno.