Martinova pojedina

Martinovo 11 november
Raca, rdeče zelje, mlinci...

Na voljo imamo veliko možnosti za obilno pojedino.

MARTINOVA POJEDINA

Potrebujemo:
- raco ali gos
-rdeče zelje
-čebulo
-mlince
-skuto
-Lovorjev list
-Sol
-Poper
-Sladko papriko
-Moko
-Jajce
-Jabolka

POTEK PRIPRAVE:
Raco/gos najprej nasolimo in jo pustimo nekaj časa stati. V notranjost race/goske potisnemo neolupljeno jabolko in pečemo v pečici do zlato-rumene barve. Večkrat jo polijemo z maščobo.
Narežemo čebulo, in jo prepražimo, da postekleni. Dodamo narezano zelje, in ga dušimo. Začinimo ga z lovorjevim listom in soljo. Na koncu dodamo malo sladke paprike. Zelje pustimo, da se ohladi. 
V večjo posodo stremo jajce, dodamo moko in skuto ter solimo. Zmešamo, da dobimo testo. Testo raztenimo v štirikotnik in ga namažemo z ohlajenim zeljem. Vse skupaj zavijemo v rulado. Uporabimo folijo. Nato rulado kuhamo v velikem loncu s slano vodo. Rulado skuhamo, jo odvijemo iz aluflije in jo še malo popečemo v pečici. 
Ko je raca pečena, ji odstranimo jabolko in ga narežemo na koščke. 
Skuhamo mlince. Rulado narežemo in vse skupaj serviramo na pladenj. Pa dober tek.

Komentarji