Oktober se poslavlja

Leto 2013 se počasi izteka. Približuje se že november, ki ga zaznamuje prvi november, dan mrtvih. To je dan, ko častimo umrle, jim uredimo grobove, nasadimo rože in jih v novih oblačilih obiščemo prav na ta dan. Potem sledi veseli praznik, Martinovo, ki je za marsikoga pomemben praznik, saj takrat je vino dozorelo. Vsi smo veseli in slavimo pijanski dan s pečeno raco in dobrim vinom. Začele so se tudi krompirjeve počitnice. Otroci so si zaslužili malo počitka, čeprav dedek pravi, da vse vkup v šolo hodijo dva meseca in da imajo preveč počitnic. Pa mislim, da si zaslužijo oddih. 
Kurilna sezona se je začela. Doma sicer še ne kurimo, saj je vreme poskrbelo, da imamo po hudi zimi še na razpolago nekaj sončnih dnevov. Še je čas, da se odpravimo v naravo. 
S koncem oktobra pa se približuje tudi Halloween, noč čarovnic. Noč ko ko se preobrazimo v zlobno različico sebe in žuramo do jutranjih ur. Izrezljamo buče, okrasimo hiše, prižgemo sveče in pripravljeni smo na noč čarovnic. 

Približujejo se nam zabavni dnevi, polni spominov, dobre hrane in pijače. Neskončno zabavnih večerov ob dobri glasbi in v veseli družbi. 

Komentarji