Čiščenje telesa

Vsake toliko se odločim, da prečistim svoje telo. V telesu se kopičijo strupi, neredna in nezdrava prehrana pusti sledi v našem telesu. Zato je prav, da se čiščenja lotimo vsaj enkrat mesečno. Lahko tudi poredkeje, vendar to postane počasi mesečni ritual dobrega počutja. 

Čiščenja telesa se lotim na zelo praktičen način. Ne uživam trde hrane, večinoma se nasitim s kakimi jogurti, kefirji,...Pijem veliko vode in čajev. Spijem tudi kako kavo. 
Kofein je naravni alkaloid, ki ga dobimo iz semen kave, listov čajevca in kakavovih zrn. V čisti obliki je v kristalični obliki. Je blago poživilo, ki deluje direktno na naš centralni živčni sistem. Z nekaj skodelic kave ali pravega čaja kofein spodbudi hitrejši tok misli, zmanjšuje utrujenost in dlje časa ostanemo budni. V večjih količinah je  količinah je smrtno strupen in povzroča odvisnost.
Seveda pa več kot kave je primerneje zaužiti vode. Zaužili bi je naj najmanj dva litra dnevno, poleti še več. Naše telo je skoraj v celoti sestavljeno iz vode. Ko se znojimo, pa izločamo tudi strupe, ki se kopičijo v nas. Več odvajamo, več tekočine je potrebno zaužiti. Tudi po barvi urina lahko sklepamo, če smo že očiščeni ali še naj spijemo nekaj vode. Ne smemo pozabiti, da je voda tekočina, ki je brez barve in brez okusa. Njena formula je vsem znana H2O. Moramo pa paziti, da nas kdo ne pelje žejnega čez vodo, kot pravijo. 

Gibanje je prav tako pomemben faktor čiščenja našega telesa. Bolj ko smo aktivni, se potimo in zato zaužijemo več vode, poskusimo se izogibati energijskim pijačam in sladkim sokom. Ker spijemo več vode, naše telo izloči več strupa in cel proces je sklenjen v krog. 
Najbolj strupene snovi za naše telo so nikotin, pesticidi, slabe maščobe,... ki se težko razgradijo, zato se izločijo skozi kožo. Eden od strupov, ki ga sicer ne zaužijemo je tudi stres. Pod stresom telo proizvaja razne kemične komponente, ki dražijo naše telo in nas popeljejo v pregrehe, kot so čokolada, cigareti,...

Telo se čisti že samo po sebi. Če zaužijemo preveč strupov, in jih jetra ne zmorejo več predelovati, se začnejo te snovi nalagati v maščobnih oblogah. Če nam že diši sladko, lakoto preženemo tudi s sezonskim sadjem, ki vsebujejo glukozo ali fruktozo. To so hitro razgradljivi sladkorji. 

Komentarji