Čas jeseni, ko lahko pripravimo tudi domači ajvar za shrambo.
Potrebujemo:
- 5 kg rdeče paprike podolgovato (špic paprika, kozji rog)
- Jajčevec
- 0,5 dl olja
- Kis po okusu
- Nekaj strokov česna
- (Pekoči feferon po želji )
Potrebujemo:
- 5 kg rdeče paprike podolgovato (špic paprika, kozji rog)
- Jajčevec
- 0,5 dl olja
- Kis po okusu
- Nekaj strokov česna
- (Pekoči feferon po želji )
Najprej spečemo paprike in jajčevce. Jajčevec narežemo na kolobarje, paprike spečemo cele.
Ko so paprike pečene, jih pokrite s folijo pustimo počivati nekaj minut, da jih lažje olupimo in očistimo semena Tudi jajčevec olupimo.
Paprike zmeljemo s sesekljalnikom in jo začnemo kuhat. Dodamo olje, strt česen in kis. Kuhamo.
Ko je ajvar pripravljen, še vročega naložimo v kozarce in dobro zapremo. Ko se ohladijo, jih pospravimo v shrambo.
Ko so paprike pečene, jih pokrite s folijo pustimo počivati nekaj minut, da jih lažje olupimo in očistimo semena Tudi jajčevec olupimo.
Paprike zmeljemo s sesekljalnikom in jo začnemo kuhat. Dodamo olje, strt česen in kis. Kuhamo.
Ko je ajvar pripravljen, še vročega naložimo v kozarce in dobro zapremo. Ko se ohladijo, jih pospravimo v shrambo.
To je vsa umetnost dobrega ajvara. Ajvar uporabimo za omake k mesu, poleg čevapov ali kot namaz.
Paprika, namazi, paprika in feferon
Paprika, namazi, paprika in feferon
Komentarji
Objavite komentar